rosdala gården från 2010 till 2020

Följ med på en resa genom våra senaste 10 år i en historisk tidslinje.

2010-01-20

Snö igen idag – Hade tänkt köra till ridhuset idag men fick tänka om pga halkan i nysnön. Tömkör idag igen.

 

2010-01-30

Liten snöstorm – I dag är vi insnöade igen. Skulle varit på överdomarkurs men får bli hemma. Tråkigt. Får se om jag släpper ut hästarna i dag, kanske en liten stund. Det här vädret tycker de inte om. Snön piskar så det gör ont i skinnet.

2010-01-30

Tömkörning – I dag har jag tömkört 4 hästar, Mermaid, Grace, Larissa och Poppie. Alla jobbar bra i snön och jag hoppas att de inte tappar för mycket kondition och muskelmassa nu när jag inte kan rida så mycket. Ska i väg och ha lektioner i kväll.

2010-02-11

Äntligen i väg till Holland – I dag ska jag åka till Holland och den årliga Hengstenkeuringen i Ermelo för ridponny- och welshhingstar. Åh vad jag längtar dit. Ska ta tåget från Lunnarp ( skönt att ha tåget så nära, 3 km ) till Köpenhamn och sen flyga till Amsterdam, där någon i familjen Zoet hämtar mig. Det är alltid lika roligt att träffa familjen, som brukar ordna så att jag kan sova någonstans, oftast hos en granne som har en extra stuga. Ska i väg och ha lektioner i kväll.

2010-02-15

Hemma igen från Holland – Hemma igen. Höll knappt på att komma till Köpenhamn pga all snö, på ditresan. Det var precis att tåget kunde ta sig igenom snödrivorna.Hem gick det lättare. Åh så många fina hingstar det finns. Man skulle lätt ta med sig flera stycken hem. Snygga med härliga gångarter. Det gäller även welsharna både sektion A och B. Vilka gångarter det kan finnas i en liten mountainhingst. Roligt att se. Återkommer med resultat när jag lagt in bildena. Ska i väg och ha lektioner i kväll.

 

2010-02-16

Ljuspunkterna från holländska ridponnyhingstpremieringen 2010 – Det var 51 stycken 3-åriga hingstar anmälda samt 4 stycken som var 4 år och 7 stycken partbred hingstar. De 3-åriga hingstarna som klarat både första och andra besiktningen, får en månad senare göra ett 30 dagars test då de rids in av ett par personer, som jobbar med alla hingstarna samtidigt. Den bästa 3-åringen blev Brouwershaven Diamond Hit e Wengelo´s Ricardo – Valentino – Purpur ox. En komplett hingst, med en i min smak, mycket bra trav med stort register och en vacker sida. En som jag också tyckte mycket om var Casablanca Emelwerth e Bodo – Bokkespong Czardas – Kompas Solferino, med en härlig utstrålning. Den hingst som blev best in show alla kategorier var i år en NWR-hingst som heter Heitrak´s Marvin. En snygg hingst med en lätt och luftig trav och visades även riden, där man ju även ser skritt och galopp. Han är född 2004 e De Goede Ree Now Or Never – Vita Nova´s Golden Boris – Julio Marinier xx. Han vann även tävlingen – Dagen bästa trav, framröstad av publiken.

 

2010-02-17

Till Thailand – I dag ska vi flyga till Thailand. Underbart. Vi är ett gäng på 9 personer som reser tillsammans. Vi ska vara borta 16 dagar totalt, inräknat 2 resdagar. Allt är ordnat med avbytare till grisar, hästar och hundar. Vi flyger från Sturup direkt till Phuket. Vi ska bo på hotellet Karon Place i Karon Village. Där väntar våra vänner som redan varit där några veckor. Visst längtar man till värmen i detta snörika landskap.

 

2010-03-05

Hemma igen – Kom hem i går kväll, landade på Sturup ca 18 00. Har tyvärr blivit lite förkyld och näsan rinner, har nog lite feber. Ska väl gå över snart hoppas jag. Allt har fungerat här hemma med alla djur och all snö, som andra har fått tampas med när vi har stekt oss.

 

2010-03-08

Bitande kallt – Tror det är närmare 10 minusgrader i dag. Funderar på att köra i gång hästarna så smått, men väntar nog någon dag till. Kikar på semesterbilder i stället. Stå och prata i ring halva timmar går utmärkt, vattnet är 33 grader varmt, man fryser aldrig. Blåare än blått. Prova kläder får man göra ibland, för att fylla på i garderoben. Mats provar den nya kostymen hos skräddaren. När man badat mycket blir man trött och måste sova middag. Gert vilar. Givetvis måste man också äta gott. Gert provar hummer. Det var en härlig resa och vi längtar redan tillbaka till värmen igen. Hoppas att vi får en fin sommar här hemma.

 

2010-04-12

Löshoppning – I dag är det löshoppningsträning hos Ulrika Trägårdh inför 3-årstestet. Jag har med mig Let´s Dance. Det gick lite trögt i början , hon tyckte det var lite läskigt i största allmänhet och var ganska spänd i början. Vi hoppade inte högt utan lät henne komma lite fler gånger så att hon slappnade av till slut. Efteråt hade jag några dressyrlektioner här hemma för 2 ponnyekipage.

 

2010-04-13

Morgonlektioner – Upp tidigt, så att jag hinner med stallet innan första lektionen i Fågeltofta ridhus. Bara 2 elever i dag, då de 2 andra ryttarnas hästar blivit halta. Synd när vi precis kommit i gång. I eftermiddag ska jag i väg på massage. Ska bli härligt. I morgon några extra lektioner på Bollerup. Ska på födelsekalas på kvällen.

 

2010-04-24

Dressyrtävling – Nu i helgen ska jag döma dressyr i Högesta ridhus. Ljunits-Herrestads Ryttarförening ska ha dressyr för häst i dag, lördag och ponny i morgon. Inte så många starter tyvärr.

 

2010-04-29

Träning på Bollerup – I dag är det dags för den vanliga veckoträningen på Bollerup. Börjar 16:45 som vanligt. Linnea kommer hem till mig i dag och tränar extra innan jag åker. I morgon ska vi till grannen och titta på det obligatoriska majbålet. Hoppas det inte blåser för mycket. Till helgen är det dressyrtävling igen. Ska döma i Ystad på lördag och i Staffanstorp på söndag.

 

2010-05-03

Parning – Nu är Lilo parad och nu börjar väntans tider. Av erfarenhet vet jag att den tiden går väldigt fort.

 

2010-05-09

3-årstest – Sista dagen i dag och allt har gått bra. Fint flyt utan dröjsmål. Jag har visat 2 ponnyer och de har gjort mycket bra ifrån sig. Let´s Dance fick gångartsutmärkelse och Golden Candy fick dubbel utmärkelse. Kan man vara mer än nöjd. Nu har alla visade avkommor till Candy Girl fått dubbel utmärkelse på 3-årstest. Det visar på ett starkt möderne. Fint att avla vidare på. GOLDEN CANDY hoppar, och LET´S DANCE.

 

2010-05-10

I dag reser vi ridhuset – Det är en stor dag i dag. Vi börjar att sätta upp järnstommen som ska bära upp ridhuset.Nu ser man riktigt att det börjar hända något. Åh vad jag längtar tills det blir färdigt.

 

2010-05-15

Tävlingdebut – I dag har Power´n´Grace och Legado gjort tävlingsdebut. I Ystad var det lokal ponnydressyr och Louise red båda. Gracie gick på 67 % i LC:2 och 63 % i LB:1, Legado startade bara i LC:2 med 65 %. Riktigt bra för att vara första gången. Det bådar gott för framtiden.

 

2010-05-20

Kastrering – I dag har Gigolo blivit kastrerad. Det gick kvickt. 5 hingstar på 1 1/2 timme. Fint att samköra så. På lördag ska Louise träna för Fredrik Böhling med Legado och Grace. Ska bli kul.

 

2010-05-24

Kolla ston – Ska till Bollerup för att kolla brunst på Goldie och Dansa. Hoppas de har ägg på gång.

 

 

2010-05-27

HYN-Kurs – Ska till Flyinge på kurs anordnad av HYN för blivande praktikvärdar. Ska bli jättekul. Nu när ridhuset snart är klart, är tanken att ta emot praktikanter.

 

2010-06-17

Äntligen semin – Nu är Goldie seminerad. Vi har valt hingsten Top Nonstop till henne. Kan nog passa. Han har mer massa än Goldie som är en ädel ponny och han förstärker gångarter och kan hoppa. Han har tävlingsmeriter i dressyr. Ska i väg i morgon igen och kolla om ägget gått , tar då även med Dansa som har ägg på gång och ska förhoppningsvis semineras på lördag. Hon ska ha samma hingst.

 

2010-06-21

Föl !! – Den 21/7 klockan 22 05 kom Mermaids hingstföl till världen. Hon skötte sig fint och är en duktig mamma. Hon var lite kittlig just när han skulle söka efter mat men det lärde hon sig snabbt. Han diade efter 1 timme. Hon var lite trött och lade sig ofta ner för att vila de första timmarna, så jag fick smacka upp henne när fölet skulle söka efter mat. Sen stod hon för det mesta och fölet kunde dia när han ville.

 

2010-07-02

Valpar – Valparna är födda. Två tikar och en hane. Underbart svarta. På bilden 3 veckor gammal.

 

2010-08-07

Ponnyutställning – Österlens Hästvänner arrangerade för första gången ponnyutställning i Bollerup. En lyckad tillställning med 54 anmälda ponnyer. Power´n´Grace,Mermaid och hennes föl fick 40 p vardera och bäst var Let´s Dance med 40 p och blev bäst i rasen. Jag hade också en avkommegrupp med 4 avkommer undan Candy Girl RP 1151 H som fick silver och en uppfödargrupp med 5 uppfödningar som fick guld. Ett resultat som jag är mycket nöjd med. Min uppfödargrupp och Power´n´Grace med sina rosetter.

 

2010-08-21

Fölchampionat – Idag har vi varit på fölchampionat med Rosdala Poseidon. Han fick 888889=49 poäng och blev BEST IN SHOW. Han skötte sig väldigt fint och jag kunde tom springa med honom i trav innan vi släppte både honom och Mermaid lösa, för att riktigt få det bästa.

 

2010-09-02

Danmarksresa – 2 dagar i Danmark med besök hos Christer Eriksson som bjöd på intressant hoppclinic, besök i Blue Hors stuteriets stallar och presentation av stuteriet. Hos Hasse Hoffman fick vi se utbildning av dressyrhästar från 4 år till Grand Prix. Det tar 18 000 timmar att jobba fram en häst och då pratar vi om träning med mycket duktiga ryttare. Vi avslutade rundturen på Vallensbeck ridcenter utanför Köpenhamn. Där har de alla typer av evenemang som tävlingar, utställning och bruksprov. Det finns också ridskola här.

 

2010-09-04

Kvalitetsbedömning – Legado fick utmärkelse i både hoppning och gångarter på kvalitetsbedömning i Bollerup. Domare var Birgitta Larsson exteriör, Marianne Barkevall gångarter, Björn Jacobsson hoppning. Lelle skötte sig fint, blev lite spänd på gångartsuppvisningen och gick inte fram som han brukar och fick inte till längningarna riktigt. Han har stora gångarter och orkar inte alltid att balansera upp sig i övergångarna.

 

2010-06-21

Föl !! – Den 21/7 klockan 22 05 kom Mermaids hingstföl till världen. Hon skötte sig fint och är en duktig mamma. Hon var lite kittlig just när han skulle söka efter mat men det lärde hon sig snabbt. Han diade efter 1 timme. Hon var lite trött och lade sig ofta ner för att vila de första timmarna, så jag fick smacka upp henne när fölet skulle söka efter mat. Sen stod hon för det mesta och fölet kunde dia när han ville.

 

2010-09-15

Valparna flyttar – Nu har alla valparna fått nya hem och det verkar som om det fungerar bra. Det är roligt att ännu en gång fått bra hem till de små gullungarna.

 

2010-10-06

Första ridturen – I dag tog jag och Mermaid första ridpasset i ridhuset. Underbar känsla. Går inte att beskriva.

 

2011-01-07

3-åringarna – Nu är vi igång med de båda 3-åringarna Look Like Candy och A sign of Dito. Det går mycket bra och inga som helst problem att sitta upp. Har nu börjat att galoppera med dem. De ska nu matchas till 3-årstestet i maj. De är väl förberedda och har löshoppat både som 1 och 2-åringar. De är även tömkörda en hel del.

2011-01-29

Pay and jump – Electron fick starta i hoppning igen. Vilken lycka, tyckte han. Vilken hoppglädje. Märks tydligt att han saknat hoppningen sen han kom hem. Han var lite övertänd i första klassen, men i den andra gick han perfekt.

2011-02-05

SBK i ridhuset – Brukshundsklubben i Simrishamn har hyrt in sig i ridhuset för lydnadsträning. Jättekul. Roligt med annorlunda aktivitet här. Roligt att se dessa väldresserade hundar. Några av dem tävlar på SM nivå. Lite sugen att träna med Annie blir man ju !!

2011-02-07

Dags att planera för Hollansdresan – Nu är det dags att packa resväskan för ny tripp till Holland och hingstpremieringen i Ermelo. I år följer Therese med. Ska bli kul. Det är ca 50 NWR hingstar anmälda.

2011-02-13

Hemma igen från Holland – Ännu några dagar i goda vänners lag, både holländska och svenska. Ett gäng på ca 10 personer hade åkt till Ermelo i år för att titta på alla fina welshhingstar. Som vanligt blir man helt tagen av fin exteriör och bra gångarter. Hingsten Thrianta´s Dancing for the Ladies e De Goede Ree´s Metall – Vita Nova´s Golden Boris. Här visas han på hårt underlag, han gick till andra besiktning men höll inte hela vägen.

2011-05-24

Fölen – Nu har alla 3 fölen kommit. Äntligen , efterlängtade. De har samma pappa, nämligen Top Nonstop. Först, den 20/5 föddes Golden Candys hingtföl, sen den 21/5 kom Mermaids stoföl och sist den 23/5 kom Let´s Dances hingstföl.

2011-07-26

Diplom till Lillcandy – I dag fick Lillcandy ( Look Like Candy ) 40 p på premiering och diplomberättigad. Riktigt roligt. Så här ser hon ut.

2011-08-06

Ponnyutställning – Ponnyutställning på Bollerup i Österlens Hästvänners regi.Bis gick till fina russhingsten Axtorps Cayenne. Golden Candy med sitt föl Rosdala Triton.

2011-08-27

Fölvisning i Bollerup – Vårt stoföl Rosdala Minerva blev bästa föl med 48 poäng.

2011-09-16

Programridning – Programridning hos oss på Rosdala. Den svarta arabhingsten FLM Verdi tränade nytt program inför All Nations Cup i Aachen. Han är endast 5 år gammal. En snygg, härlig hingst med mycket utstrålning och power och riktigt bra gångarter. Vi hoppas att han kan hålla sig på mattan och att ryttaren inte blir för mycket nervös. Programridning Rosdala FLM Verdi.

2011-12-15

Fölen i sin nya storbox – Fölen trivs i sin storbox där de binds upp och äter kraftfoder samt har fri tillgång på ensilage. Rosdala Minerva, Rosdala Dance Non Stop och Rosdala Triton i rasthagen.

2012-01-04

Ponnymätning – Många ponnyer till mätning i Bollerups Hästklinik. Electron blev slumätt på 139 cm, Let´s Dance blev 144 cm, Golden Candy blev 138 cm, Look Like Candy blev 144 cm och A Sign Of Dito var 144 cm. Nu är alla färdiga för tävling.

2012-01-06

Rallylydnad – Sektionen för rallylydnad i Simrishamns brukshundsklubb har hyrt ridhuset för träning i vinter, ca 6 tillfällen ska de slipa formen, för att snabbt komma i form för tävling. Hundarna behöver träna i hästdoft, då en del tävlingar anordnas i ridhus. Hundarna tycker det luktar intressant och går gärna med nosen i marken och glömmer vad matte säger.

2012-01-25

Semester i Florida och Karibien – Vi har varit på en helt underbar semester, 1 vecka i Fort Lauderdale i Florida och sen 10 dagars kryssning med lyxbåt i Karibien. Oförglömligt, härligt. Vi åkte tillsammans med våra allra bästa vänner. Totalt var vi 12 personer. Första dagens planering. Vad ska vi göra? Det blev en promenad i Hotell Hiltons omgivningar och vi hittade tex vattentaxi som vi åkte runt på kanalerna med, steg av och åt lite god mat och åkte sen vidare. Härlig avkoppling och vi såg många kändisvillor med tillhörande båt i mångmiljonklassen. Otroligt. Nästa bild: Eva leker ormtjusare. Ett led i att bli av med ormfobi. Gick riktigt bra efter en stund. Bild på vår lyxkryssare Celebrity Equinox. Hon ligger till vänster på bilden.

2012-02-09

Holland och hingstpremiering – Då var det dax igen, för en liten tripp till Holland och den årliga hingstpremiewringen för welsh alla sektioner däribland ridponnyerna som heter NWR. Therese följer med i år igen och vi har så roligt. Fredag och lördag visas hingstarna och på söndag åker vi hem igen. Alltid lika roligt att komma till familjen Zoet, de är underbart trevliga och så gästvänliga.

2012-03-17

Roxy på utställning – Roxys andra utställning. Det var i Malmö nya mässhallar. Imponerande stort och trevligt. Roxy var jätteduktig och domaren gav henne mycket bra omdöme och betyget “very good”. Nu är hon meriterad för avel. Vi är så glada. Alla våra tikar håller mycket hög kvalitet.

2012-04-26

Prao från Lindesborgsskolan i Tomelilla – My Olsson från Tomelilla praktiserade hos oss en dag. Trevligt att ha henne här, intresserad och kvick.

2012-05-05

3-årstest – Visst hoppades vi, men så underbart att han fick dubbel utmärkelse och blev bästa hopponny i Bollerup i år. Hans mamma ( Power´n´Grace ) och storebror ( A Sign Of Dito ) har samma resultat. Mycket bra stolinje.

2012-05-06

Dressyrtävling – Första tävlingen för Let´s Dance och Golden Candy blev i Staffanstorp. Båda gick LC:2. Dansa på 62 % och Goldi på 60 %. Domaren hade bara berömande ord att säga om dem – utvecklingsbar, mycket bra gångarter.

2012-05-10

Betessläpp – Äntligen utsläppta på gräs. Mina 1-åringar njuter av härligt, saftigt gräs. Först mycket spring och Triton hinner inte stanna så han hukar sig och kanar under tråden men blir snabbt infångad och insläppt igen. Nu vet alla var gränserna går och magarna är stinna och runda och lite lugnare i hagen.

2012-05-13

SM kvalad – Electron har tagit sitt andra SM kval på Ringsjöns Ryttarförenings nationella tävling. Han kan nu anmäla till SM i sommar. Så duktiga de är Annie Nilsson och Electron.

2012-05-14

Praktikanter från Ingelstadgymnasiet i Småland – Vi har just nu två praktikanter från Ingelstadgymnasiet. Emmy och Evelina kom v 17 och åker hem v 20. De går inriktning häst på skolan. De prövar på alla sysslor med hästar och ponnyer här på gården. Vi har tränar alla 1-åringarna vid hand, som inte är helt lätt när man inte är van vid så unga hästar. Då är ponnyerna lagom stora att träna på. De har prövat att visa en 3-åring vid hand inför 3-årstest samt löshoppning. Även inridning har vi gjort, dock på en ponny som haft ryttare några gångar och det gick riktigt bra. Viktigt här är allt säkerhetstänk. Hästen får absolut inte bli rädd. Mer traditionell unghästridning har det blivit på både fyra och femåring. De ska lära att flytta för skänkel, börja att hoppa uppsuttet, galoppfattning, rakriktning framför allt. Vi har även jobbat med tömkörning och linlöpning. Lite mindre roliga jobb har förekommit som stenplockning i paddocken och tömning av fölboxen.

2012-06-04

Merci flyttar till oss – Annie dog hastigt i akut sjukdom och jag har hittat en ny fin schäfertik som ska ta hennes plats. Hon är 1,5 år och en pigg, glad hund. Hon kommer från Kennel Walkini´s i Rydsgård. Det är en dansk kennel som flyttat hit. På sommaren och det är varmt så tar hon sig ett bad i hästarnas vattenkar.

2012-06-14

Valpar – Nu har Ines fött 3 fina vlpar. En tik och två hanar. Den första föddes ca kl 02 00 på natten och det var den mindre hanen, sen kom tiken och sist större hanen. Allt gick snabbt och lätt. Ines fann sig direkt i sin nya roll som mamma och slickade dem rena och torra direkt. Underbart att få följa dessa små liv i 8 veckor. Hoppas att hitta bra hem till dem så småningom.

2012-06-28

Ny praktikant – Vår praktikant Sofia på Electron som hon också startat några gånger i dressyr. Placerad nästan alla gånger. Riktigt duktig.

2012-08-15

Sommarens sista praktikant – Emelie från Skurups naturbruksgymnasium var sist ut i raden av praktikanter.

2012-08-20

Valparna har blivit stora!! – Oj oj oj!! Tiden går så fort! Nu är valparna 9 veckor och både Ida och Trix har flyttat till sina nya hem! Allt verkar gå bra för dom och det är ju alltid skönt! Kvar här hemma bor lille Rox som än så länge inte blivit såld! Han är en riktig going, kanske någon där ute som är sugen på en liten gosehund!?

2012-09-22

Electron är såld – Electron har flyttat till Kullavik som ligger söder om Göteborg. Hans nya ryttare heter Ebba Kellberg och han blir stallkompis med Diannie som Ebba red dressyrSM på i år. Ebba startade Electron i Willands regionala dressyrtävling den 27 /11 och vann en LA på drygt 70 % och blev 3a i FEI inledande på 67 %. Väldigt bra början på tävlingskariärren. Nu ska de trimmas samman i vinter och komma tillbaka på tävlingsbanan till våren. De tränar bla för Johanna Aspnäs.

2012-10-20

A Sign Of Dito är såld – Lilldito flyttar till Ystad. Hans nya ryttare heter Linnea Thulin och ska rida honom framförallt i hoppning. Någon dressyrtävling kan det nog också bli. De tränar vidare här hos oss ett tag innan de kan vara med på riktiga hoppträningar. Nu fokuserar vi på att de ska lära känna varandra och Linnea ska hitta alla knapparna. Det går lite bättre för varje gång. Nu i början kommer de 2 gånger i veckan. Vi tycker det är viktigt att grunderna sitter riktigt och att Lilldito blir stark i kroppen och rör sig ledigt och avspänt. Mycket övergångar i alla gångarter ska stärka hans bakdel och balansen blir bättre. Linnea tränar hoppning för Stina Larsson.

2012-12-26

Rubinia såld – Rubinia har flyttat till Lina Olsson i St Olof där hon framförallt ska gå i avel men också ridas en del. Önskar dem lycka till.

2012-12-28

Grålle flyttar in !!

2013-01-26

Tävlingskonferans – Ridsportsförbundet ordnar konferans i 2 dagar i Ystad på Saltsjöbaden för domare, funktionärer och andra intresserade. Jag besökte dressyrträffarna, vilket var mycket trevligt och lärorikt.

2013-02-23

He-Man såld – Grålle ( He-Man ) flyttar till Moa Erenhall och ska bli hennes tävlingsponny så småningom. Hennes mamma Gabby rider honom nu för vidareutbildning.

2013-03-23

Italien – En kort tripp till Italien närmare bestämt Gardasjön. Vi åkte från Köpenhamn till Milano och vidare med buss till Garda. Vi följde med Spjutstorps Idrottsförening på fotbollsträningsläger i några dagar. Trevligt, fast vi hade ingen tur med vädret. Lite regn varje dag och småkallt. Vi besökte både staden Verona och var i Venedig en dag. Kan man göra om. Vid poolen.

2013-04-02

Vår praktikant – Vår praktikant Elise Hultqvist från Plönninge kom idag och hade med sig skolhästen Fairytale. Hon ska vara här i 6 veckor och det ser jag fram emot. Ska bli trevligt med lite sällskap och hjälp. Vi ska jobba mycket med 2-åringarna, tömkörning och att sitta in dem. Hoppas att det kommer att gå bra.

2013-04-14

Clinic med Eamon Hickey – Clinic på Bollerup med Eamon Hickey som specialicerat sig på att lösa hästars problem när ägare kört fast. Han visar hur han tränar upp ett system för att få hästen avspänd. Det får ta den tid som behövs. Han visar även lastning, så enkelt det kan bli när hästen kan systemet. En mycket sevärd clinic med många nya råd att tänka på. Synd att inte fler var där.

2013-04-15

Ombyggnad – Vi har tagit beslut på att renovera suggstallet till häststall. Ut med all grisinredening och in med 9 hästboxar, spolspilta, skötselspilta och undersökningsspilta samt stor plats för halm och ensilage balar, förvaringsskåp, vask. Utlastningsrummet blir sadelkammare. Vi återanvänder så mycket material som möjligt för att hålla kostnaderna nere.

2013-04-27

Westernträning – En annorlunda träningstitt för mig. Att valla kor med häst. Väldigt intressant att se hur en häst fixar mycket själv med just vallningen, det gäller för ryttaren att följa med i svängarna för det går väldigt snabbt. Hästen behöver en hel del träning för att bli stark i kroppen.

2013-05-14

Clinic på Grevlunda – En trevlig kväll, på Grevlunda med Lisen och Peder Fredriksson, anordnad av Svenska Foder. Vi fick först se Lisen på en häst som inte var så långt kommen , ganska vinglig men bra att få se hur hon korrigerade den. Hon visade hur man får in den i “ramen” och hur det kan se ut när den inte är inramad. Peder visade en häst som gick lite högre klasser och visade några andra övningar. Mycket lärorikt. Båda ryttarna var noga att markera vikten av rakriktning och att hålla en bra takt och att hästen ska vara avspänd. Kan bara säga att båda hade kunnat rida in på en dressyrbana vilken dag som helst upp till medelsvår och göra bra ifrån sig. De förklarade också vikten att rida i en ändamålsenig form för att bygga upp muskler, för att bli starkare och mer hållbar.

2013-09-17

Rosdala Gigolo på väg till Vallentuna – Gigolo ska bo hos Filippa Settergren och tävla både i dressyr och hoppning. Som av en slump fick familjen kontakt med Ida som tävlat Candy Girl (Gigolos mormor ) en gång i tiden. Världen är bra liten. Hon hjälper nu Filippa att utbilda Gigolo vidare.

2013-09-28

Ungponnychampionat – Nu är det åter dags för ungponnychampionatet i Falkenberg. I år ska vi ta med Look Like Candy. Ella Ryan har ridit henne knappt 2 månader och tog 2 kval direkt. Inte den optimala uppladdningen men vi tar det som en träning och kul att åka.

2014-01-09

Valpar?! – Äntligen har Roxy löpt! Vi hittade en trevlig liten svart toyhane i Malmö vid namn Arcadian’s Simply Gizmo Quack som Roxy nu är parad med två gånger! Gizmo ägs av Lena Lundgren och han är svensk utställningschampion! Förutom att vara en riktig snygging är han precis som Roxy en mysig gullehund som älskar att kela och leka! Två härliga temperament måste ju bara ge härliga små valpar! Vi är väldigt förväntansfulla! Valpar väntas i mitten på mars. På bilden ser ni fine, lille Gizmo på utställning!

2014-03-03

Det blev en tik – Det blev bara en valp denna gång, Roxys första. Valpen är pigg och väldigt matglad. Roxy är en duktig mamma som mjölkar bra. Hon är väldigt rädd om den lilla inte ens mormor Lilo får komma för nära.

2014-04-30

Lilla valpen har flyttat – Roxys lilla tikvalp , Simply a Surprice alias Alice, har flyttat till Landskrona.

2014-07-23

Ny kull på G – Vi har parat Roxy igen. Gizmo får den äran igen då vi tyckte att den förra valpen blev så bra. Hoppas på några fler i kullen denna gång. Den 23 och 25 juli paras hon.

2014-07-26

ASRP riksutställning – Rosdala Minerva ungponnychampion och BIS2a på ASRPs riksutställning. Hon fick 42 poäng för sin fina exteriör. Veckan därpå så visade hon att det inte var en slump då hon åter fick 42 p på Österlens Hästvänners ponnyutställning.

2014-08-17

UngponnySM 2014 – Vilken framgång vi hade på årets “ungponnySM” i dressyr. Rosdala Poseidon blev trea totalt och Rosdala Gigolo blev tvåa totalt, de vann vars ett kval. Golden Candy hamnade på 8e plats och Look Like Candy var kvalad men fick stanna hemma pga att ryttaren endast får starta två ponnyer. Look Like Candy hade även nått kvalgränsen till riktiga SM men kom inte med, pga många kvalade med högre %. Rosdala Gigolo 5 år och Rosdala Poseidon 4 år.

2014-09-23

Valpar – Denna gången blev det tre valpar. Lyckan är stor. Det blev två hanar och en tik, som vi tänker spara för framtida avel.

2015-02-19

Rosdala Triton har flyttat hemifrån! – På bilderna ser ni Triton i sitt nya hem! Nyss inkvarterad men lugn & fin! Finns ju både mat & kompis! Bättre kan man knappt ha det! Vi på Rosdala önskar familjen Johansson lycka till med denna fina kille! =)

2015-07-25

Dressyr SM i Gävle – Rosdala hade inte mindre än 5 uppfödningar på plats i Gävle. Electron gick stora SM och Triton, Dance Non Stop, Minerva och hennes bror Poseidon startade i ungponnyklasser.

2015-10-03

Valpar!! – Nu har Rosdala Roxy nedkommit med tre pigga & friska dvärgpudelvalpar! Två tikar & en hane blev det! Så härligt! Pappa till valparna är Party-Lines Iron Maiden.

2016-03-09

Nu hoppas vi på valpar! – Nu hoppas vi på valpar! Roxy har löpt! I vecka 8 var det dags för parning och tre bra parningar bådar gott! Rosdala Roxy & Secret Style’s King of Rock ska förhoppningsvis bli föräldrar i slutet av april! Extra spännande då det är hanens, som kallas Emil, första kull!

2016-04-29

Valpar! – I måndags 25/4 föddes denna lilla babyhögen! Tre hanar & en liten tik! Väldigt enegiska redan allihop!

2016-07-23

Ungponny SM dressyr – Rosdala Minerva slutade totalt 4a och Bonne Delice blev totalt 6a på UngponnySM 2016.

2016-07-31

Ponnyderbyt 2016 – Rosdala Minerva blev totalt tvåa i Lilla Rundan på Svenskt Ponnyderby. En mycket bra prestation av en femåring ponny. Ryttare Kia Ahlberg.Look Like Candy blev tvåa totalt i Stora Rundan med sin nya ryttare Sofia Heimburg. Sofia och Candy har tränat tillsammans hela året och nu börjar det ge utdelning. De är även kvalade till nationell FEI dressyr.

2017-05-04

Valparna är här – Roxy födde valpar den 4/5. Det blev 3 tikar och 1 hane. Stolt pappa är Arcadian´s Partymood At Diesel.

2017-06-17

Fina resultat på SM i dressyr för ponny 2017 – Look Like Candy gjorde fina ritter i sitt första SM tillsammans med sin talangfulla ryttare Sofia Heimburg. Det bådar gott för framtiden. Bonne Delice hade en hektiskt period i slutet av maj och början av juni. Hon kvalade till SM på 3 veckor och startade därefter SM i dressyr. En fantastiskt prestation av både ponny och duktiga ryttaren Kia Ahlberg. Rosdala Minerva slutade på en fin 3e placering i Ungponny SM för 6 åringar. Duktig ryttare Kajsa Fransson.

2017-09-06

Spiras valpar är födda, en vit tik och en svart hane – Stolt pappa Kudos Kapital. Fantastiskt fina valpar.

2017-09-24

Rosdala Minerva vann Ungponnychampionatat en tredje gång. Hattrick!! – 2 fantastiska ponnyer. Rosdala Minerva vann ungponnychampionatat 2017. På fjärde plats kom Rosdala Dance Non Stop. Han har också varit placerad alla tre åren.

2018-04-05

Spira har fått valpar! – Spira fick tre små valpar idag! Två tikar, en svart och en vit, samt en svart hane! Alla är pigga och glada och äter massor!

2018-05-19

Lissie Exellent i Hässleholm !!

2018-08-06

Eva gjorde comeback på tävlingsbanan! – Eva gjorde idag comeback på tävlingsbanan med vår egen uppfödning, ponnyn Look Like Candy! Dom gjorde två starter i LC:1 med 72,037 % och LB:1 med 74,107 %. Vilken smakstart!

2018-08-07

Hemsidan uppdaterad! – Det har hänt mkt på gården! Vi har utökat pudelskaran med Lissie och Wakey! Se info och bilder på dessa två gullegryn under fliken våra hundar! Vi har byggt katthotell som alldeles strax är helt klart! För bilder och mer info se under fliken Rosdala Katthotell! Håll utkik för info när vi ska ha invigning!

2018-12-06

Invigning! – Katthotellet är godkänt! Gästerna börjar boka in sig! På lördag 8/12 är det dags för invigning! 10-15 är alla som vill välkomna!!

2019-05-18

Dylan och Wakey på utställning – Wakey och Dylan har varit på Nordic Dog Show i Hässleholn. Det gick bra för båda. Wakey fick Very Good båda dagarna och Dylan fick Exellent och R-cert. Så nöjd med deras uppförande, så duktiga.

2020-10-17

Skånsk Mästare i WE!! – Igår debuterade Eva & Look Like Candy i Working Equitation i en WE LA. För första gången var det även distriktsmästerskap i Skåne i WE! Tävlingen var i Hässleholm och vädret var underbart! Sol hela dagen! Först på dagen var det en LB-klass med distriktsmästerskap för juniorer. Skånsk juniormästare blev Mikaela Persson med sin ponny Maesymor Sonia. Därefter var det dags för LA-klassen. WE består av tre delar där man först rider ett dressyrprogram sedan en teknikrunda och sist en speedrunda. Teknik och speed går på samma bana men speeden utelämnar vissa hinder. Det började bra för Eva & Candy som slog till med 70,00% i dressyren och tog med det hem första delsegern. När alla ridit klart dressyren är det dags för teknik och speed. Först rider man teknikrundan och sedan direkt efter speedrundan. I tekniken slog ekipaget till med ytterligare en delseger. I speeden tog dom ut vägarna lite mer än övriga och tog en sjundeplats. Totalt sett räckte det till vinst i både klassen och i Skånska Mästerskapen! Wow! Så roligt! Vi gratulerar de andra två placerade Annika Cederholm på Cid de Almeida på andraplats och Matilda Törnetoft på Xipo på tredjeplatsen! Tack Hässleholms Ridklubb för fina tävlingar och Bröderna Lantz i Vankiva för lika fina priser!!

sociala medier

Bilder & Filmer