lär känna oss bättre

Om oss
SEDAN 2017

Rosdala
Katthotell

vårT SENASTE TILLSKOTT

Rosdala Katthotell är den senaste verksamheten på Rosdala gården! Vi har byggt om en gammal byggnad från 1850-talet som tjänat som både boningshus, stall för höns och senast stall för grisar. Grisarna flyttade ut redan 2007 och huset har sedan dess stått tomt. I början av 2017 startade renoveringen av huset och under hösten 2019 var det helt klart! Det finns nu femton ljusa och rymliga kattrum med rastgård till samtliga. Mer info samt bilder från katthotellet finner ni under fliken nedan. 

Antal katter på besök Hitintills

antal kattrum på katthotellet

renoverad byggnad från året

%

kärleksmätare till djur och lantliv 💓

ända Sedan barnsben

Vi bor på Rosdala gård

Gården ligger i Hedeberga utanför Tomelilla. Här bor även våra 2 hästar, 3 dvärgpudlar och 1 schäfer samt våra 3 katter. Vi är alla uppväxta på bondgård och har fått med oss värdefull kunskap redan sen barnsben. Det har alltid funnits både katt och hund i våra liv. Eftersom vi jobbar hemma finns vi till hands för våra gäster med mycket lek och kel.

Vi arbetar på rosdala katthotell

Lär känna oss

Eva nilsson

Eva är utbildad djurskötare och har jobbat i Eslöv som svinskötare i 4 år. Har gått en hel del kurser inom Blå Stjärnan tex hovslagarkurs och verkar alla gårdens egna hästar och kan slå på en tappsko. Utbildad dressyrdomare Msv C, 2004, domare i working equitation (WE), Msv B, 2017 och Skånsk mästare i WE (LA), 2020. Har jobbat mycket ideellt inom ridklubbar (Österlens Ryttarförening) och avelsföreningar (ASRP, SWB), som tävlingsledare på både dressyr och hopptävlingar, bedömningsledare på 3-årstest och kvalitetsbedömning och anordnat utställningar.

therese nilsson

Therése, vår dotter, är också lantmästare. Bor i Ystad, jobbar som tågvärd och tillbringar fritiden på Rosdala gård.
Har två pudlar och en häst.

gert nilsson

Gert är lantmästare och har jobbat som inspektor på Ekeröds Säteri i Röddinge. Där bodde vi i 12 år innan vi tog över Rosdala. Gert är lantmästare och jobbar mest med lantbruket men är händig med det mesta inom bygg och har även sysslat mycket med djur.

Eva och Therése Nilsson delar på ansvaret för hotellets gäster.

Gert Nilsson hjälper till när det behövs.